hungry for change

Denne her så jeg igår kveld:

 Du kan se den på nett frem til 31.mars: http://www.hungryforchange.tv/

 

Jeg blir så glad av filmer med fine budsap som denne! For det er ikke om å gjøre å ha et mest mulig anstrengt forhold til mat og helse. Det handler om å gi seg selv massevis av kjærlighet og respekt, og det inkluderer mat som gjør kroppen glad, isteden for mat (eller "matlignende produkter") som du tror du må spise fordi du ikke er glad... :-)

Hadde det vært opp til meg hadde denne filmen blitt obligatorisk å se for alle elever på ungdomsskolen.Dette er info verden trenger, og ikke bare de som allerede har en interesse for mat og helse.Jeg er vertfall veldig glad for at jeg så den! Selv om jeg kanskje ikke lærte så mye nytt så trengte jeg å se denne filmen nå. Kunne rett og slett ikke passet bedre. Så nå blir det juicing av persille og selleri,knasking av Chia frø og "snakke-til-seg-selv-i-speilet-stunder" for alvor her i heimen ;)

Filmen handler om matvareindustrien og om dietter(og om hvorfor de ikke fungerer). Den tar for seg produkter som blir merket "sukkerfri" og "fettfri" og ikke minst matglede,JUICING,stress og hvordan det påvirker kroppen,detox, litt om supermat som spirulina og Chia frø (synes det var artig at de fikk skvist inn dette her) og om hvor viktig det er å være glad i og ta vare på seg selv og kroppen sin. For å kunne forandre på vaner man har hatt over lengre tid må man gå inn i seg selv og virkelig ville endre disse vanene og måten man tenker på. Alt starter egentlig med hvordan du tenker om deg selv. Har du dårlige tanker om deg selv er det lettere å tenke tanker som "det er vel ikke så farlig..." og tilføre kroppen dårlig mat, som igjen bare fører til enda flere dårlige tanker om deg selv og enda mer dårlig mat. Det er en grunn til at det er noe som kalles for trøstespising.

Så se filmen og få litt ny inspirasjon fra personer med MYE erfaring og MYE entusiasme (blandt annet Jason Vale,the juicemaster + skjønne Kris Carr,forfatteren av "Crazy sexy cancer") Begynn med å si fine ting til deg selv og se for deg hvordan du vil at livet og helsen din skal være noen år frem i tid - og go for it! Hvorfor skal ikke akkurat du oppnå det du ønsker? Still deg selv det spørsmålet. Ikke la andre ta valgene for deg. Ta valgene selv og gjør deg selv en stor tjeneste ved å behandle kroppen din slik den helst vil bli behandlet - med kjærlighet og riktig næring. Da gir den deg nemlig det samme i retur, og du kan begynne å oppleve endringer du kanskje ikke hadde trodd var mulig.Og da mener jeg ikke bare endringer på overflaten, men hvordan du har det inni deg.

 

ps.Min roomie sin reaksjon etter filmen: "Jeg må begynne å drikke mer grønt. Har du noe grønt jeg kan drikke???" Så jeg fant frem det grønneste jeg hadde,en boks med Chlorella.Egentlig mest for å være morsom,for jeg husker min reaksjon første gang jeg smakte det i pulverform.Men han syntes faktisk det smakte helt ok...!!!

 

Håper dere har en fin start på uka :))

 

 

7 kommentarer

Ragnhild

26.03.2012 kl.16:06

Så den filmen i forje uke jeg også, og absolutt ElSkEt den!! Er så lei av sånn mainstream kost-råd som "drikk 3 glass melk, spist alt moderat, kunstig søtning er helt greit, velg lett-produkter"osv.. Greit at det funker for noen, men jeg tror at det langt fra fungerer for de fleste! Kroppen vil jo ha NÆRING og det finner man ikke i "liksom-maten". Det grusomme er jo at SÅ mange sliter med spiseforstyrrelser som overspising, og det kommer man ikke ut av før man faktisk gir kroppen det den trenger!

Jeg er enig!! Den skulle blitt vst på ungdomskoler! Og på foreldremøter ;)

Må nesten se den en gang til jeg, den var så BRA!!

Torunn - Grønne Gleder

26.03.2012 kl.20:29

Takk for tipset - den skal jeg sørge for å se :-)

Eirin

26.03.2012 kl.22:33

Så den forrige uke. Veldig, veldig bra! :)

Frøken BitterSøt

29.03.2012 kl.21:22

Takk for tipset! Den skal jeg se! :)

Linn

01.04.2012 kl.22:14

Ååå, den filmen har jeg lyst til å se! Nå er det jo første april, meeen kanskje den kan lastes ned. Spennende!
Jeg elsker den filmen! Seriøst! Ble så motivert av den. Skal kjøpe en juicer som jeg har hatt lyst på i ett år nå på tirsdag!! :-) Fortsatt fornøyd med phillipsen?:)

Kine-getjuicing

17.04.2012 kl.01:11

Aviewinside: Jaaa kjøp,kjøp!!;) phillipsen er nok den beste ja. Go for it! :)

Skriv en ny kommentar

hits