3 reasons why juice cleanses are awesome

Hei og god søndag! Jeg får ikke lagt ut matbilder e.l fordi jeg har glemt laderen til tlf/kamera på jobb.Lurt! :)
 
Men jeg ville bare meddele at jeg ser veldig frem til en ny mat-og juice uke og lover å oppdatere litt mer jevnlig om hva som skjer med diett osv. I starten av uka som var følte jeg virkelig at jeg var på diett. Med en gang det blir fokus på "nei det kan jeg ikke spise,det må jeg unngå" - så føler man at man er på diett. Det blir litt feil fokus og bidrar til mindre matglede. Jeg liker i utgangspunktet ikke ordet diett fordi de fleste får assosiasjoner til slanking når de hører ordet. Det virker mer positivt å fokusere på det man faktisk kan spise og kose seg med! Så det er målet mitt for uka som kommer. Da får jeg litt mer tid til å stå på kjøkkenet også forhåpentligvis. Siste uka har vært litt travel med jobb,dans og diverse. Så jeg innser at hvis jeg skal komme meg gjennom en candidavennlig diett uten å gå på en smell eller å få den kjipe "diett følelsen", så må jeg kanskje prioritere bort noe og planlegge bedre. Men det skal gå bra!!
 

Og så over til noe gøy, JUICE:

mmm, ser det ikke godt ut?? Fra wellness-junction.com.
 

I midten av uka som kommer har jeg nemlig planer om å få til en 1-3 dagers juice-detox. Drikke masse grønnsaksjuice og la kroppen kvitte seg med avfalslsstoffer. Jeg ble spesielt motivert etter å ha lest et innlegg om juicedetox på mindbodygreen.com.

 
Dette er noe av det positive denne juiceren erfarte under sin juicedetox, og årsakene til at han omtaler juicedetox som "awesome" :

 

"...so here are my unqualified and somewhat unexpected results and takeaways from juicing:
 

 
1. Productivity through the roof .You wake up energized, you go to bed energized. You don`t complain about extra work and you don`t daydream. You`re in the flow. (btw, I`m writing this post in one 60 minute sitting. not normal.) Obviously, since you don`t need a lunch or dinner break, and your friends avoid you, you have more useable hours in the day. All this is true.
2. Difficult decisions become less complicated: When your brain works better, you have more resources with which to solve problems. Also, not eating takes you out of the social game, and gives you space to be with yourself to deal with the real issues. Alone time can be painful, but the benefits it yields are undeniable. You sort your shit out.
3. Your body is a well-tuned instrument : You would think that you would be lethargic, sleepy, and weak. No such thing. Maybe it`s life after the toxins leave your system, maybe is the fat being burned off your abdomen, but your body starts feeling better. Healthier. And when you start eating again, you get somewhat of a fresh start. "
 
 
Som han også nevner så er den første dagen kjempe kjip og vanskelig å komme seg gjennom. For å merke de positive virkningene av juicedetoxen må man nok derfor holde ut mer enn en dag. Målet mitt er 3 dager - håper jeg klarer det. Det har jeg ikke klart før! Og etterpå håper jeg at jeg kan skrive om noen lignende erfaringer som han nevner her! :)
 
 
Og så må jeg bare få spesifisere at med juicedetox så mener jeg å drikke næringsrik,friskpresset juice. Å bruke ferske grønnsaker som blir til lettopptakelig,næringsrik,smaksfull og fargerik juice og erstatte vanlige måltider med dette for en periode. Ikke å leve på butikkjøpt appelsinjuice eller eple/fruktjuice som sender blodsukkeret til værs og som ikke tilfører kroppen så mye næring.
 
Har du prøvd juicedetox før? Ha en fin søndagskveld dere :-)
 
 

5 kommentarer

har aldri kjørt en full detox, så nei ,men druker juice i perioder sammen med annen mat

Elin

11.mar.2012 kl.21:44

Lykke til, og jeg er helt enig at det er bedre å tenke at en skal kose seg, enn at dette er en "diett".

Eirin

12.mar.2012 kl.01:03

Nei, men jeg har alltid hatt lyst til å prøve! Litt skeptisk bare, da jeg av erfaring vet at jeg blir dårlig av å ikkje spise skikkelig.. men som sagt, jeg har veldig lyst til å prøve - en gang ;) Får høre om erfaringen din etterpå og se o jeg får lyst til å prøve! Lykke til ;)

Ragnhild

13.mar.2012 kl.14:45

Jeg har ikke kjørt noen juicefaste før! men jeg har alltid hatt lyst, og nå som jeg har fått juiceren min i hus, ser jeg en i nærmeste fremtid ;) Det blir spennende å høre om dine erfaringer!!

Akkurat slik som deg, vil jeg ikke sette en bestemt lengde på fasten! Jeg har liksom tenkt å si "minst 1 dag, maks 10 dager". Vet med sikkerhet at det ikke blir 10, men har lyst til å klare å gjennomføre den lengden en gang. men det skal føles godt for kroppen (selv om den kommer til å føle seg litt rar også), og jeg skal avslutte når det føles riktig!

Lykke til! Jeg venter i spenning på update :)

Kine - Get juicing

13.mar.2012 kl.22:09

Ragnhild: Ja 10 dager høres lenge ut. Men kanskje føler man seg så bra etter noen dager at man vil fortsette?:) Går jo an å kombinere med smoothies hvis man trenger mer "mat" selv om kroppen nok renses best på ren juice. Jeg begynner torsdag tenker jeg:D

Skriv en ny kommentar

hits