Pukka morningtime og todelt juice rik på jern!

For å gi meg selv en god start på søndagen, laget jeg meg en kopp Pukka morning time te i "good morning" koppen min..

Bildet er linket. 

 

 

Denne teen inneholder rooibos,honeybush,lakrisrot, ginseng og maca. Fint for de som vil ha en energigivende varm drikk uten koffein og for de som ikke føler seg helt på topp tidlig om morgenen. Jeg er som oftest en av dem, særlig på vinteren. På kalde morgener frister det å holde seg under dyna lengst mulig!

 

Senere laget jeg meg en juice som først var helt grønn på grunn av spinatbladene....

 

...og som deretter ble rød øverst på grunn av rødbete bitene jeg hadde oppi til slutt. Ser ut som en festlig drink:)Jeg mangler litt jern for tiden, så  prøver å få i meg så mye jern som mulig gjennom kosten, i tillegg til at jeg har begynt å ta jerntilskudd(Every woman`s iron support fra New chapter organics, supert merke! Kommer tilbake til det senere.) Så i tillegg til å få i meg ekstra dose av diverse greens som har naturlig innhold av jern, prøver jeg å drikke spinat-og rødbetejuice så ofte som mulig siden begge disse også er rike på jern. Ulempen med spinat er at den også inneholder oksalsyre, som gjør det vanskeligere for kroppen og ta opp jernet. Den bør derfor spises sammen med noe som har høyt C vitamininnhold siden C vitamin øker jernopptaket. Så da passer det egentlig fint at jeg er veldig glad i lime/sitron i juicen! Jeg puttet også oppi litt eple og ingefær i denne juicen.

Det er nokså vanlig for kvinner i fertil alder å trenge litt ekstra jern(og også ungdommer,gravide og blodgivere) men jeg vil ikke anbefale å ta jerntilskudd i hytt og vær uten å få sjekket blodprosenten først. Trøtthet og slapphet kan være symptomer på jernmangel, men det trenger ikke nødvendigvis være derfor man er trøtt, så ta en sjekk for å være sikker! Se også om det er noe du kan endre på i kosten for å få i deg naturlig jern derfra, og vær oppmerksom på at kaffe,te og melk er ting som hemmer jernopptaket.

 

Og forresten, hår:

Selve bildet ble så merkelig at jeg måtte klippe litt, men hårfargen viser da vertfall! Litt ujevnt noen steder men jeg regner med det jevner seg ut.

 

Nå må jeg tilbake til Qybele, nærmer seg eksamen. Ha det fint!:)

 

 

 

11 kommentarer

Amfitriti

06.feb.2011 kl.17:00

Den teen vil jeg prøve:) Jeg er veldig glad i pukka teene, men denne har jeg ikke testet. Hårfargen ser veldig fin ut! Ha en fin søndag:)

lovelyliller:)

06.feb.2011 kl.19:02

Må si hårfargen ble nydelig! kunne tenkt meg den samme selv. den teen skal jeg prøve. maca har jeg stor tro på. hadde anemi for noen år siden... ikke noe gøy. satser på at lagrene dine kommer seg raskt :)

Marianne

06.feb.2011 kl.23:49

Takk, da vet jeg hva slags juice det blir i morgen tidlig. Både jeg og vesla har nemlig litt lave jernverdier. Rødbeter, blodappelsein og spinat :)

Mille

07.feb.2011 kl.00:26

Hei.

LIker bloggen din!

Har planer om å kjøpe meg en juicemaskin:) Hvilken har du? Er du fornøyd med den?

Hadde vært til stor hjelp.

:)

Kine-get juicing

07.feb.2011 kl.01:14

Mille: Takk for det:-)

Kjøp juicemaskin,du kommer ikke til å angre! Vil anbefale deg Philips sin, det er ikke den jeg har selv men den er nok hakket lettere å bruke og rengjøre enn den jeg har.

:)

Nina

07.feb.2011 kl.10:48

Kjempe fin blogg :D

Janicke

07.feb.2011 kl.13:48

Den teen må jeg få kjøpt!! Nydelig hårfarge :-D

Hanne

07.feb.2011 kl.14:16

Jeg ble utrolig glad da jeg så du var tilbake på bloggen! :D Jeg fulgte deg fast før, og det skal jeg fortsette med igjen. God bedring :)

frk.Kraft

07.feb.2011 kl.14:19

hehe, teen matchet koppen. Så gjennomført du er. :)

Jeg har ikke fått sjekket jernlagrene mine på en stund, men har tidligere vært litt plaget med å ha for lite jern. Tror jeg blir nødt til å prøve juicen din!

Amfitriti

07.feb.2011 kl.23:04

Kjøpte meg teen idag, likte den kjempegodt:) ps mine favoritter kikerter inneholder mye jern. Lag deg hummus som inneholder sitronsaft, så får du c-vit som hjelper til å ta opp jernet;)

Kine-get juicing

10.feb.2011 kl.14:16

Hanne: Koselig å høre. Takk! :)

Skriv en ny kommentar

hits