Et lite tips for å unngå å bli "uggen" frem mot jule-utskeielsene

Det blir som oftest litt mer mat og flere tyngre måltider i julehøytiden. Slik mat kan være tungt fordøyelig for magen og det merkes fort når man har spist for mye slik mat. Man blir rett og slett uggen!

Ett tips er å bruke bitterstern dråper. Ha noen dråper i et glass vann før og/eller etter ett måltid , da går fordøyelsen av maten lettere.

Bitterstern 50ml ― Urtesenteret

Bildet er linket.

Dette skriver urtesenteret om bitterstern:

"Bitterstern er en kraftig og bredspektret bittertinktur for bedre fordøyelse og harmonisering av mage-tarm-funksjonen. Resepten bygger på tysk, kinesisk, ayurvedisk og nordisk folkemedisin og
forbedrer det almenne velbefinnende."

Det er rett og slett bitterurter som letter fordøyelsen av maten ved å øke utskillelsen av fordøyelsesvæske, og kan brukes mot uvelhet, lett kvalme,oppblåsthet og for å forhindre/lindre ubehag i forbindelse med måltider.

Bitterstern kan også tilsettes i sjokolade, og det har jeg planer om å gjøre! Lage rå sjokolade med bitterstern til å spise etter jule-måltidene :) Ellers skal jeg lage sjokolade med kokoskrem! Har ett par fridager nå og har planlagt masse,masse jeg skal lage...og gjøre. Gleder meg til å komme i gang!

Det har bare gått i ett i det siste og jeg er så irritabel og "ute av drift" at jeg sprekker snart. Nå skal jeg bare ta det med ro og prøve å nyte førjulstiden. Vil oppfordre alle andre til å gjøre det samme! Det er så mange julestressa og uforskammede kunder i butikken nå i desember at jeg har lyst til å be folk om å ta seg sammen noen ganger. Men så ser jeg på meg selv og da går det opp for meg at jeg er jo like irritabel selv.(nei, ikke mot kundene selvsagt..)  Nei, nå skal det roes helt ned. Og bakes masse julesnacks!!:)

13 kommentarer

Line

09.des.2010 kl.09:32

Vi får faktisk alt for lite bittert i oss, noe som er supert for fordøyelsen. Ruccola er en av de få matvarene vi har tilgjengelige som inneholder bitterstoffer. I fjor kjøpte jeg mørk sjokolade på helsekost med bitterstern i, de var himmelske:)

Silje Silje

09.des.2010 kl.09:49

Den der har jeg ikke hørt om, men kjekt å vite at noe sånt finnes!

Anita

09.des.2010 kl.11:00

Har ikke hørt om denne, men den må nok testes:) Takk for tips!

Janicke

09.des.2010 kl.11:56

Den har jeg lest om men glemt etterpå!! Et godt tips :-) Viktig å roe ned og ikke stresse i førjulstiden!!

Kine - Get juicing

09.des.2010 kl.12:25

Line: når du sier det så tror jeg kanskje at jeg har sett at det har blitt solgt sjokolade m.bitterstern ja.... supert er det vertfall, fungerer veldig bra!:)

Cam

09.des.2010 kl.18:19

Eg vil ha kakao!

kine-get juicing

09.des.2010 kl.19:49

cam:ik kakao...sjokolade!!som du ik like!! =/

Cam

09.des.2010 kl.22:42

åh! :(

Linn

13.des.2010 kl.18:08

Åh! Denne må jeg prøve! Jeg får somregel store mageproblemer når jeg spiser noe jeg normalt ikke pleier å spise! Som f.eks etter en svipptur til London! ;)

Line

14.des.2010 kl.08:24

Dessverre selger de ikke sjokoladen i år, iallefall ikke i Bodø.

Hege

14.des.2010 kl.22:24

Den har jeg prøvd, og den fungrer bra på magen :)

Baliba

19.des.2010 kl.14:07

Liker holdningen! Tips for å kunne spise ekstra mye uten problemer, he he ;D

(Passer godt sammen med det jeg selv har skrevet ;-))

Raw food bok på NORSK :)

22.des.2010 kl.20:35

Et tips til alle som er interessert i raw food:

Sjekk ut www.livingvital.no. Ny raw food bok - på NORSK!!! :)

God Jul! :)

Skriv en ny kommentar

hits