en liten detox på gang..

Det er en stund siden jeg slengte meg på rawfood-trenden og begynte og blande mer råkost og superfood inn i kostholdet mitt. Nå er jeg hekta på gojibær,diverse grønne superfood-tilskudd, fersk juice og næringsrike smoothies, fargerike salater+++ men noe rawfood diett er det ikke. Jeg bruker ikke ferdigposer e.l til middag hjemme og prøver å styre unna matvarer jeg vet jeg reagerer negativt på, men jeg spiser kjøtt og diverse stekt/kokt mat til middag, og i sommer har jeg i tillegg spist mye som jeg vet ikke har vært bra for kroppen.  Nå vil jeg prøve en liten periode med kun råkost på grunn av det høye næringsinnholdet i denne maten og for å rense kroppen litt og avlaste systemet.

Noen har spurt meg om jeg anbefaler juicekurer og lignende som en rensekur. Det kan jeg anbefale hvis man har satt  seg inn i det og vet hva det går ut på, men ikke til de som tror at å drikke ferdigkjøpt appelsinjuice og spise kun grønn salat en ukes tid er bra for kroppen. Kroppen trenger masse næring og det er nettopp det formålet mitt med rensekuren er: Mest mulig næring og minst mulig bearbeidet mat, fordi ihjelkokt/stekt mat har mistet mye av næringsverdien og er i tillegg tyngre fordøyelig enn rå og ubehandlet mat. 

Jeg føler meg ganske klar for en detox nå og kommer til å holde på i noen dager, vertfall frem til fredag, så får jeg se hva helgen bringer.Mulig det bare blir en mini-detox i første omgang.Planen er etterhvert å kutte helt ut de matvarene jeg ikke "tåler", men da må jeg prøve meg frem, og en liten rensekur kan kanske gjøre meg mer motivert. Akkurat nå føler jeg at jeg reagerer på alt og det er litt slitsomt. Og er det candida jeg har så må det mye motivasjon til for å gjennomføre! Idag har jeg uanset spist vanlig varm middag så idag teller ikke:)

Huskereglene til detoxdagene blir følgende:

-Masse grønnsaker lett tilgjengelig. Jeg bruker juicemaskin til å lage næringsrike juicer med det jeg liker av frukt  og grønt - og det smaker fantastisk. Ved å lage juice av grønnsakene blir enzymene lettopptakelige og magen slipper å jobbe med å fordøye det før kroppen kan ta nytte av næringen. Man går glipp av fiberet på denne måten, men drikker man smoothie ved siden av får man jo fiber der, og da går det jo an å putte linfrø o.l oppi i tillegg. Jeg bruker fibertilskuddet Prebiotic fiber fra Pure Planet + loppefrø innimellom og synes det fungerer bra.

-Mest grønnsaker i forhold til frukt. Frukt inneholder viktige vitaminer, men også mye fruktsukker som kan klusse med blodsukkeret. Noen er mer følsomme for blodsukkersvingninger enn andre og jeg er nok en av dem. Har lett for å bli irritabel og slapp når blodsukkeret faller og da gjør det ikke saken bedre å fore kroppen med sukker;)

-Av erfaring fra en tidligere rensekur vet jeg at kveldene er verst. Jeg får ikke sove på tom mage! Så her må jeg planlegge litt, kanskje ha et lett måltid sent på kvelden,drikke en smoothie og masse sleepytime te eller rett og slett bare passe på å komme meg så tidlig i seng at kroppen ikke rekker å tenke over at den har lyst på noe "godt".  Jeg ligger ofte lenge våken på kveldene og med lett hodepine fra en rensekur i tillegg blir det nok ikke lettere å sovne, men det skal nok gå på et vis..

Nå har jeg nyspirede alfalfaspirer også, klare til å brukes i salat:

Herlig bildekvalitet, jeg vet. Tok nok litt for mye spirer oppi spireapparatet,men de mugnet vertfall ikke underveis så da er jeg fornøyd!

Mer detox-info kommer etterhvert som jeg kommer i gang. Idag har jeg kjøpt inn litt ingredienser, og hvis noen har noen rawfood tips å komme med tar jeg gjerne imot det!

 

:)


8 kommentarer

Janicke

21.sep.2010 kl.07:49

Detox er et spennende tema. Lykke til:-) Må få lagd litt mer rawfood jeg også. Juice-presse står på ønskelisten!!!

Mjuuugly

21.sep.2010 kl.08:25

Jøsses, da er vi to! Lykke til :)

Veronica

21.sep.2010 kl.10:48

Nam fine alfalfaspirer!! Kanskje jeg skal dra på den butikken der de faktisk solgte det og skaffe en boks til. Var fantastisk godt!!

Lykke til! Når kroppen ikke fungerer bra så gjør ingenting det.
så spennende. jeg er litt på den bølgen nå.. jeg skal i alle fall følge deg (som vanlig) :)

Løvinnen

21.sep.2010 kl.22:39

Må få til en detox når neste lønning kommer:)))

Kine - get juicing

21.sep.2010 kl.22:57

Løvinnen: Trenger jo ikke koste så mye, eller spørs hvordan man gjør det, men ikke hvis man kutter ut eller ned på ting man vanligvis bruker penger på når man ikke er på detox-kur :)

Tone

23.sep.2010 kl.16:07

Å, så spennende! Håper du legger ut info om hva du drikker og hvordan det går. Jeg har i alle fall lest at man bør få i seg mye selleri når man renser kroppen v juicing. Tror det var en hel om dagen?

Kine-get juicing

23.sep.2010 kl.22:51

Tone: Skal få lagt ut litt "oppskrifter" ja:) Selleri er supert å ha i juice, må innrømme at det er en av de få grønnsakene jeg har problemer med å spise pga.smaken, men i juice forsvinner den jo omtrent hvis jeg blander med masse annet godt! :)

Skriv en ny kommentar

hits