Omega 6 og omega 3

Jeg driver for tiden og tester ut to forskjellige fettsyre tilskudd som jeg har fått prøvebokser  på, en fra jobben og en fra Middelfarts sonesson/Lene og Linda `s helseblogg.
Udo`s choice hovedsaklig for omega 3 og Efamol (nattlysolje) for Omega 6.

Efamol hjelper hovedsaklig på PMS og tørr hud, og er en god kilde til omega 6. Men - man bør ikke ta omega 6 alene. Det er viktig med omega 3 utenom, fordi ubalanse i forholdet mellom omega 3 og omega 6 kan gjøre skade i kroppen, blandt annet fordi omega 6 i seg selv kan virke betennelsesfremmende mens omega 3 virker betennelsesdempende. Omega 6 får man i seg mer av enn omega 3 gjennom kosten også, derfor er det ekstra viktig med tilskudd av omega 3. De aller færreste får i seg nok av dette, så det er noe man bør vurdere tilskudd av uanset om man tar omega 6 ved siden av eller ikke. Når jeg sier at de færreste får i seg nok, så mener jeg at selv om man ikke har alvorlig fettsyremangel, betyr det ikke at man får optimal tilførsel av denne essensielle fettsyren. Der er det en viss forskjell på nedre anbefalt dagsdose for å unngå mangler og optimal tilførsel, og det samme gjelder for vitaminer.Klart man får dekket minstebehovet i Norge, men man tar vel ikke tilskudd for å få dekket minstebehovet,vel....:)

Det er omega 6 i udo`s også men her er forholdet mellom omega 3 og omega 6 balansert slik at fettsyrefordelingen ikke blir "skeiv". I tillegg til Udo `s oljen sørger jeg for å få omega 3 fra andre kilder også, ikke kun som tilskudd.

Kommer nok tilbake til disse to oljene etter å ha prøvd dem en stund!
 
Obs. IKKE ta alt av fettsyre tilskudd samtidig i starten, og ikke på  tom mage. Da kan man bli kvalm og uvel....snakker av erfaring!

8 kommentarer

Veronica

03.jul.2010 kl.13:11

Interessant innlegg!!

sv: hvor fant du burn mocha da? er den i Norge?

Mjuuugly

03.jul.2010 kl.14:24

sv: Ja, jeg merket det veldig raskt. Det kan godt hende du må øke dosen, det er veldig individuelt. Så kan du heller ta en pause innimellom hvis du er usikker på om du tar "for mye" :) Tusen takk og ha en nydelig lørdag :D :D

Christina Slette Johnsen

03.jul.2010 kl.14:45

takk for tipset.

Mjuuugly

03.jul.2010 kl.18:18

sv: Ja, så søte! :D

Har du sjekket balansen mellom omega 3 og 6 i kroppen din? Syns det virker så spennende å gjøre dette og prøve å leve opp til 3:1!

Mjuuugly

03.jul.2010 kl.19:03

sv: Helt enig, eller hvertfall normal blodprøvepris!

Mona

21.aug.2010 kl.17:25

Digger bloggen din! Og er spent på virkninger på oljene du prøver! Men jeg lurte på noe angående kokosolje. Den som heter cocosa pure, er den ikke så sunn som den vanlige? Om den er raffinert ettersom kokossmaken er vekke? Er redd for at jeg skal tro den er veldig sunn, men så er den ikke det? Jeg bruker extra virgin til både steking og spising, og regner med det er det sunneste? Det hadde vært kjekt å bruke pure iblant, for å slippe kokossmaken. (ikke alle vennene mine er så begeistret for den). Vet du om det selges noe pure-variant på iherb eller andre steder på nettet? Tuusen takk på forhånd! Hilsen ivrig leser:)

Kine

22.aug.2010 kl.19:29

Mona: Så hyggelig, takk for det:) Cocosa Pure lages ved å presse fettet ut av tørket kokoskjøtt ved hjelp av varme, så den er raffinert for å få lukten fjernet, ja. Den består av samme fettsyrene som extra virgin oljen, men er uten like mye vitaminer, mineraler, enzymer og smak, slik jeg har forstått det. Den er derfor ikke like sunn å bruke som kosttilskudd som extra virgin oljen, men det høres ut som du er klar over det. Det er også derfor prisen er litt høyere på extra virgin oljen. Jeg har aldri kjøpt pure-varianten på nettet, men om du søker "coconut oil cooking" på iherb, ser det ut til at de har noen der :) Pure varianten tåler jo høy varme og er derfor ett bra alternativ til steking i forhold til andre oljer som ikke gjør det.

annelin

02.sep.2010 kl.15:01

Hei! Ville bare tipse om en høykonsenteret omega 3 fiskeolje som heter omega cure. Den er fersk og uten tilsetninger av noe slag. Den smaker ikke fisk. Eneste ulempen er prisen, 320 kr for en flaske. Men den anbefales :-)

Skriv en ny kommentar

hits